lauantai 27. joulukuuta 2014

Puolen vuoden tauko - ja taas remonttia

Puoli vuotta siinä meni, että jaksettiin taas remontoida. Suunnitelmien mukaisesti remontin alle pääsivät nyt kaksi makuuhuonetta: lastenhuoneet. 

Lopussa muutamat joulutunnelmakuvat. :)

Purkuvaihe. Väliseinä muodostui kahdesta vaatekomerosta vierekkäin, joiden taustoihin oli naulattu lastulevyt.

Uuden väliseinän pystytys. Tällä kertaa ihan oikea seinä.

Levytysvaihe..

Villat sisään äänieristeeksi. 

Levytys valmis väliseinän osalta!

Levytettiin muutkin seinät, mutta saneerauskipsilevyllä eli lyötiin ne suoraan lastulevyjen päälle. Näppärää, mutta todellisuudessa työn määrä väheni vain vähän (vanhojen seinien purkutyö + kaatopaikkakuorma). Samat ruuvaukset, saumaukset, hiomiset, uudelleen tasoituksen jne piti tehdä, jotka osoittaui todella työläiksi.

Seinät tässä vaiheessa tasoitettu x 2 ja hiottu x 2. Ikkunaan teipit ja maalia niskaan! (Ja siis vielä toisessakin huoneessa nämä samat asiat tehtiin kokoajan rinnan. :)

Huoneet maalattu x 2

Katto ja lattia asennettu! Katto asennettiin ensin.

Viimeistelty listoja myöten. Tässä mallailin tekemääni sinistä mattoa huoneeseen.


Valmis huone, juuri tavarat kannettu sisään. Sähköhommina maadoitettujan pistorasioiden asennus ja uuden patterin asennus (kytkentärasialla). Lisäksi vedettiin sähköt peilikaapin yläpuolelle optioksi jos halutaankin kaappiin tai kaapin päälle valot. Kattovalaisinta mietittiin pitkään. Olisin halunnut led-spotit kattoon, mutta hintaa tällä olisi ollut 200-400e/huone, joten päädyttiin led-plafondiin.
Peilikaapista tuli kiva. Tämä huone on isommalle lapselle, isommassa huoneessa asustaa kaksi pienempää lasta ja vaatekaapin ovista puolet on peiliä ja puolet valkoista levyä.


Joulujuttuja: tietty piparitalo. Ompelin ruokapöydälle liinan ja kanttasin pitsillä, tulipa kivan jouluinen siitäkin. :)

Joulupöydän herkut. 

Joulukuusi kesällä virkatun maton päällä! :D

Hautausmaalla oli kaunista aattona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti