tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kurkistus kesään

Remontin ensimmäinen osa on nyt valmis ja seuraava alkaa loppuvuodesta. Silloin laitetaan isompien poikien huoneet talon päädystä kuntoon. Tämä tarkoittaa sitä, että huoneet puretaan seiniä myöten atomeiksi ja levytetään uudestaan. Myös kattopaneelit ja lattia uusitaan. Innolla odotan! Tällä hetkellä huoneet ovat karmeassa kunnossa kun tapetit repsottaa ja muovimattolattiat huutaa aikansa ohittuneen.. Huoneiden remontin lisäksi luvassa on takan kunnostus ja takan muurin slammaus nykyaikaan.

Remontin alkuun asti ei voi kuin kyntää korvia myöten mullassa pihalla ja valokuvata kesää talteen muistoihin. Nyt onkin lämmintä, viimeinkin! Nautin juuri kesän ensimmäiset aamukahvit pihalla, aika huippua. :) Eilen illalla ja tänään aamukahvin jälkeen kuvailin pihan kukkia jotka kaiketi ovat kauneimmillaan juuri nyt. Tänä vuonna hankin huomattavasti enemmän kukkia kuin viime vuonna....nälkä kasvaa syödessä. Nyt on suunnitteilla pionipenkkiä ja unikoistakin haaveilen. Ensi keväänä varmasti toteutan nämä haaveet. :)

Verenpisara on yksi suosikkikukistani tällä hetkellä. Niin kovin kaunis ja viihtyy hyvin hoidossani. 

Aurinkoiset samettikukat

Tomaatinraakileita on jo. :) Lajikkeita on Russian black, Outdoor girl (pensastomaatti), Tiny tim (kirsikkatomaatti) ja lisäksi joku keltainen runkotomaatti jonka nimi ei enää muistu mieleen.

Karviaiset kypsyvät. Pensaat joutavat varmasti keväällä ylös maasta ja kompostiin.. Näissä on jotain tautia, kunnei oikein anna satoa ja marjat ovat paikoitellen hyvinkin kärsineen oloisia. Toisaalta mietin jos koittaisin vielä ensi vuonna kunnon lannoitusta ja myrkytystä tarvittaessa.. Mikäs kiire tässä. :)

Punaherukkapensaissa asustaa myös jotain kummallista. Marjoja on, mutta osa on tipahtanut raakilevaiheessa pois tertusta. Puskat ovat kyllä toistakymmentä vuotta vanhat, joten ehkä vain ovat tiensä päässä..? Pitäisi hieman perehtyä näihin enemmän.

Kukkapenkki terassin päässä sai tänävuonna päälleen petuniaa ja neilikoita. Lisäksi laitoin kärhöjä köynnöstämään sinne tänne. Petuniat on lähteneet hyvään kasvuun nyt ilmojen lämmetessä, mutta neilikat kituvat.. Nähtäväksi jää kuinka niiden käy. Istutin petunioiden väliin yrttejä: viimevuotinen ruohosipuli, persilja, rosmariini, timjami, piparminttu, basilika, sitruunamelissa ja tilli. Yrtit viihtyvät tässä penkissä todella hyvin, kasvavat valtaviksi ja antavat hyvän sadon! :) 

Petuniaa tuli ostettua niin jumalaton määrä että sitä on vähän ympäri pihaa erilaisissa kipoissa ja ruukuissa. Tässä yhdistin violetin petunian laventeliin. Tuoksuhernekin tässä on kaverina. Kohta nuuskutellaan ihania tuoksuja. :)

Kärhön kukka, kämmenen kokoinen. Kaunis. :) 

Epätoivottuja vieraita on tänä vuonna muuallakin kuin marjapensaissa.. Omenankehrääjäkoit valtavasivat muutaman omenapuun niin että osa oksista pääsi hyvin surulliseen kuntoon ennen kuin puutuimme peliin. Tuomenkehrääjäkoitakin on tänä vuonna taas ennätyspaljon, joten ei yllätä että omenapuihinkin on iskenyt sama tyyppi. Myrkytys kuitenkin tehosi hyvin ja koit siirtyivät vehreämmille laitumille...ainakin toistaiseksi. 

Surullista..

Samasta puusta nämä kaikki kuvat. Omppuvauvojakin löytyy ja ihan terveen oloisia nämä. Huono omenavuosi kaikenkaikkiaan silti, kun seitsemästä puusta vain neljässä on muutamia omenoita. Ja sitten lisäksi tämä kehrääjäkoin vierailu puissa, niin sato jäänee onnettomaksi. Mutta naapurimme tuttava oli kertonut, että tällaisen onnettoman vuoden jälkeinen sato on hurja! 

Kyllä näistä piirakan saa. :)

Näitä kylvän pyykkinarulle jatkuvasti. ;) Ja voi sitä tuoksua!

Tunnelmaa auringon laskiessa. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti