sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Viikon työt

Viime postauksessa kylppäri ollut (viikko sitten!!!) vielä täysin auki ja rempallaan. Maanantaina saapui tekijät ja homma eteni vauhdilla.

Maanantai 28.10. levytettiin seinät. Homma sujui yllättävän nopeasti ja ammattilaisetkin kehuivat, että melko vaivattomasti kipsilevyt menivät paikoilleen, kun yleensä niiden kanssa saa vanhoissa taloissa tapella nurkkien vinouden takia. Vaikeimmat levytyskohdat oli tiiliseinät, jonka kohdalla kipsilevy kiinnitettiin siihen laastilla. Kylppäri oli pienen tovin aikamoinen pujottelurata, kun laastilla kiinnitetyt kipsilevyt tuettiin  pönkillä vastapäiseen seinään pysymään kuivumisajan paikallaan. Päivän päätteeksi kylppärin ja saunan väliin muurattiin leca-harkoista vielä seinänpätkä.

Tiistaina 29.10. sähkömies hääräsi useita tunteja asentaen sähköjä ja lattialämmityskaapelia. Kun kaapeli oli lattiassa kiinni, saapui rempparyhmä ja hetkessä loihtivat lämpölattiatasoitteella uuden lattian tasoittaen lattialämmityskaapelit piiloon.

Keskiviikkona 30.10. tarkasteltiin kattorakenteita vintillä ja todettiin että entisen saunanoven yläpuolella oleva liimapuupalkki on kantava rakenne ja ko. rakenne uusitaan sirommaksi. Käytiin ostamassa kertopuuta 4m pätkä. Oli aika haaste löytää lyhyt pätkä kertopuuta, kun myyntierät yleisesti olivat kaikkea 6 ja 12 metrin väliltä....oma tarve kun on se 2m. 10m pätkän hinnaksi muodostuu jo lähemmäs toista sataa, joten meillä kävi ilahduttava tuuri, kun löysimme oman 4m pätkämme 20e:lla! :) No okei, puu oli harmaantunut kun jäänyt sateeseen mutta hiottiin harmaantuma pois ja palkki on liki uudenveroinen taas.

Torstaina 31.10. tehtiin sähköhommia minimaalisesti.

Perjantaina 1.11. tuli vesieristäjä. Lattiasta mitattiin paikoitellen karvan yli 80% kosteuksia joten päädyttiin vielä kuivattelemaan laasteja ym uusia kerroksia ensi viikkoon kunnes päästään alle 80% kosteuksiin. Seinät kuitenkin vesieristettiin menestyksekkäästi. 


Kulunut viikonloppu on vietetty aika rennosti. Pitkästä aikaa on ollut oikeasti lupa hiukan levätä, vaikkakin tuo kodinhoitohuone on jonkin verran vaiheessa ja vaatisi työstöä. Päätin, että haluan kodinhoitohuoneen välitilaan jotain kivaa, erilaista laattaa. Tänään mennään etsimään sitä. Lisäksi olisi tarkoitus ostaa saunaan kiukaan taakse jotain kivaa kivijäljitelmää. Itse haaveilen valkoisesta kivestä, jossa on blingblingiä, mutta taitaa se päälle parinsadan euron neliöhinta olla meikäläisten kukkarolle liikaa. x( Ei viitsi tonnia upottaa pelkästään kiukaan taakse laitettaviin laattoihin, ei meidän budjetilla. Kaiken lisäksi laskettiin eilen saunan tilavuutta ja kävipäs ilmi, että meidän mahtisuunnitelmat lasiseinästä, ovesta ja kivijäljitelmästä lisää kiukaan tehotarvetta siten, ettei tuo meidän jo huhtikuussa ostama kiuas käy sinne. Jes. ;) Ei muuta kuin uutta hankkimaan! 

Levytystä

Pönkät

Seinänpätkä ja tasoitettu lattia

Vesieristystä

Kodinhoitohuoneessakin jotain tehty, tasot, allas ja hana paikallaan...no ne putket kyllä vielä puuttuu mut onhan tääkin jo jotain. ;)

Nopsa piirustus kylppärin visuaalisesta ilmeestä. Sain tahtoni läpi tällä kuvalla ja lattian mosaiikkia nostetaan suihkun taakse...kiva siitä tulee!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti