maanantai 6. toukokuuta 2013

Terassin pohjan rakennusta

Nyt voidaan jo puhua ihan keväästä, kun ulos katsoo. Tänäänkin oli ihanan lämmin päivä, 16 astetta parhaimmillaan! Viime kirjoituksen jälkeen terassin rakennushommat ovat edistyneet ihan hyvin. Sokkelit ovat saaneet EPS:t suojakseen ja kaivetut vallihaudat täytetty salaojasoralla. Suureksi ongelmaksi muodostui sokkelinvierustoilta kaivetun täytemaan sijoittaminen. Täytemaata oli alunperin 3-4m3, josta jonkin verran leviteltiin omalle nurmikolle ja paikattiin suurimmat epätasaisuudet pois. Mutta loput 2-3m3 oli oikea maanvaiva, yksi mies haki noin kuution verran omalle kotipihalleen ja loppuja sitten pyöriteltiin tuossa ja kirottiinkin jo kunnei keksitty mitään sijoituspaikkaa... Kunnes ihana naapurimme tuli ja ilmoitti että heidän kasvimaalle voi viedä loput, koska hän meinaa sen kuitenkin kääntää ympäri niin sinne ne sekoittuvat sopuisasti. Sinne sitten kärrättiin n. 20 kottikärryllistä täytemaata. ;) Laittelenpas taas kuvia paljon viime aikojen tapahtumista:
Kaivuuhommissa vielä..
Routaeristeet paikalleen
Kaikki pojat EPS:n sahauspuuhissa




Pirun täytemaa, poistuisitko jonnekin itsestään??

Suuri kohokohta pojille oli kun kuorma-auto toi 10 000kg salaojasoraa etupihalle. Ja sitten pojat pääsivätkin kuljettamaan sitä takapihalle!
Näin se sokkelinvierusta täyttyi! ..ihan mielettömän raskasta puuhaa soran lapiointi  ja kottikärryillä työntäminen..! :/


Sieltä se kevät ponnistaa!

Vihdoinkin ylimääräinen maa poissa ja terassin alin pohja valmiina ylemmille pohjille. :D  Etualalla oleva hiekkakasa säästettiin leivettäväksi terassin pohjasoran päälle tukevoittamaan sorakerrosta.

Suodatinkangasta levitetty jonkin verran.

Ihanaa oli kuulemma kölliä.. :)

Melkein valmis terassi. ;)

Soranlevitystä.

Sorapohja levitetty ja hiekka päälle tukevoittamaan.

Sitten laittamaan laattoja paikalleen rungon rakentamista varten.. huh!

Aurinkoa riitti! Tässä pihan paras chillauspaikka.

Eka rivi VALMIS! Kovaa työtä saada nämä täysin suoraan toisiinsa nähden. Laattoja tulee liki 60, joten niiden kaikkien yhteensovittaminen vastaa varmasti 2000 palan palapeliä..

Kyllä se siitä muodostuu.. Pojilla mukavaa pihaleikeissä. Pihalla ollaan kaikki muu aika paitsi uniaika.. :P

Omenapuun lehdet tulee ihan kohta. :>
Aiheesta poiketen: Tässä kylppärin tuleva lattia. Lasimosaiikkia. Niiiin raikas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti