sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Sadepäivän pihahommia

Päätettiin eilen illalla vielä lähteä pihahommiin vesisateesta huolimatta. Nythän pitäisi olla kevät ja kiva tehdä pihahommia...mielenkiintoista kyntää pihalla kumpparit jalassa kun lunta on vielä puoleen sääreen. Höh. No mutta sinne silti mentiin tarpomaan keväthankeen.

Suunnitelmissa oli omenapuiden oksien keräilyä ja kasaamista yhteen pisteeseen, josta ne on sitten helppo jatkossa a) joko viedä kaatikselle tai b) tunkea oksasilppuriin. Mistähän vaan löydät riittävän tehokkaan ja hyvän oksasilppurin, vähän arveluttaa se. Toisaalta taas noita piharöhniä on niin paljon, että kaatikselle pitäisi tehdä peräkärryn kanssa vähintään kaksi reissua, eikä se ajelu kyllä ole kovinkaan ilmaista. 

Itse intouduin pihalla hakkaamaan pation jäitä ja lumia pois puulaatoilta, että saadaan patio vielä purettuakin tänä keväänä. Autoin siis kesää ja linkosin lunta sekä jäätä hurjana pois patiolta. 


Taidonnäyte. Tuollahan se meni jo kolmannella askelmalla, kun huomattiin. Tässä sentään vähän alempana.. Pitää olla tarkkana ettei pääse kiipeämään pikkuapina katolle.
Lumien ja jäiden poisto puolessavälissä.

Poisto-operaatio valmis!


Punaherukkapuskat. Vaatiikohan nämä jotain huoltotoimenpiteitä keväisin??

Kääpä. Mitähän tälle pitäisi tehdä, vai pitääkö tehdä mitään??

Revittiin sitten pation säleiköt veks. Ja taas vihanhallintakurssille vähemmän tarvetta!! Ihanaa puuhaa kun saa käyttää voimaa!

Lumen alta löytyny pupu!

Patio

Nyt vaan odotellaan että jäät sulaisi laattojen alta sen verran että laatat lähtevät sopuisasti irti.

Tosi "upea" panoramakuva patiosta. Tarkoituksena on paitsi uudistaa, niin myös laajentaa patiota tuonne omenapuun suuntaan. Puskat kaivetaan ylös. Täten patiolle tulee lopulta alaa noin 40m2. Tehdään pation nurkkaan pergola tyyppisesti jotain härpäkettä valokatteella. Ihana talonjatke kesällä!

Pihahommien jälkeen pistettiin ensimmäistä kertaa takkaan tuli. Se oli kaikkien mielestä hiukan jännittävää.. Savut tuli kahdesti sisälle, kun hormi oli niin kylmä ja kostea, sekä sattui olemaan lisäksi matalapaine.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti